Gårdby Slöjd

     
     

Välkommen till Gårdby Slöjd

Gårdby Slöjd finns på södra Öland. Där har vi vår verkstad och butik vid norra änden av Fågelvägen. Vi som jobbar på Gårdby Slöjd är Thomas Davidsson och Gertrud Lüning Davidsson. Inspirationen hämtar vi från medeltida hantverk och traditionell svensk hemslöjd.

Vi arbetar i många olika tekniker t ex täljning, svarvning, karvsnitt, luffarslöjd, tovning, nålbindning, broderi och sömnad. För att minska miljöpåverkan använder vi huvudsakligen naturmaterial såsom trä, ull, lin, linolja, järntråd och skinn. Enligt slöjdtradition återanvänder vi material när det är lämpligt.

Vår målsättning är att våra slöjdprodukter ska vara hållbara och funktionella - men även vackra. Eftersom lust, inspiration och materialtillgång skiftar, kommer också vårt sortiment att vara skiftande och varierat.

Våra slöjdprodukter är gjorda för att användas!

 

 Vår butik i Gårdby.

 


Välkommen att titta in (och handla förstås) ! Se längre ner på sidan de rätta öppettiderna.   

 

 

Nu, på vintern, har vi butiken stängd men ni kan nå oss på telefon och meil. 

Vi kommer att delta i några julmarknader, nämligen: 29/11 10.00 - 12.00 på Lindero i Mörbylånga och 1/12 10.00 - 15.00 på Västerlånggatan 21 i Kalmar.

Naturligtvis är vi med på FÅGELVÄGENs julmarknad 15/12. Då träffar ni oss på MELLBYÖR IN tillsammans med andra Fågelvägsmedlemmar.

En del av våra produkter finns i butiken på Himmelsberga och på turistbyrån i Färjestaden.

   
     

 

 

 

Kontakt

Telefon:0485-33421
Mobil: 072-5617815

Adress: Gårdby 157
38692 Färjestaden
Sverige


E post: gardbyslojd@gmail.com

Om du vill göra en beställning klicka här

Vi ordnar även stick-kafé och luffarslöjdskvällar  med soppa och smörgås. Detta sker under sommaren på kvällstid 18 - 21 i jämna veckor.

Stick kafé / garnkvällar 2018 med broderi, stickning, nålbindning och virkning på måndagar fr.o.m.25/6 t.o.m.17/9, luffarslöjd på tisdagar fr.o.m.26/6 t.o.m.18/9.

Alla kvällar kostar 90 kr inklusive soppa och smörgås. Ring för anmälan eller frågor.

Välkomna!